Matlådetips

På denna sida tipsar vi på StuFF om vad du kan ha i din matlåda! Här hittar du våra favoriter med varierande enkelhet och kostnad så att du kan bli inspirerad när kreativiteten tagit slut. Har du en rätt du vill tipsa andra om? Skicka gärna ditt recept och en bild till komp@stuff.liu.se så kanske det dyker upp på denna sida!

Alla recepten ger 4-6 matlådor!

Pasta Rosso

Ingredienser:

500g valfri pasta

3 vitlöksklyftor

2 gula lökar

ca 150g pesto rosso

1 pkt körsbärstomater

olivolja

basilika

Instruktioner:

  1. Koka pastan. 
  2. Hacka löken och vitlöken och stek i olivolja på medelhög värme tills den är mjuk. 
  3. Halvera tomaterna och stek på hög värme tills de har fått en orange färg.
  4. Häll i ca 2 dl pastavatten och rör runt tills det blivit en sås. 
  5. Häll i basilika och peston och salta och peppra efter smak. 
  6. Häll såsen över pastan och rör runt tills allt är blandat. 
  7. Portionera i dina matlådor. 
  8. Klart!

Asiatisk apelsinkyckling

Ingredienser:

1 kg kyckling

Valfritt ris

2 msk sesamolja

½ dl japansk soja

1 röd paprika

2-3 salladslökar

3 vitlöksklyftor

3 dl apelsinjuice

250 ml hoisinsås

2 msk potatismjöl/maizena

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningar. 
  2. Strimla kycklingen och lägg i en skål. 
  3. Häll över hackad vitlök, sesamolja och soja. Låt kycklingen marinera i 15 minuter. 
  4. Stek kycklingen och tillsätt sedan grovhackad paprika och salladslök. 
  5. Under tiden blandar du apelsinjuicen, hoisinsås och potatismjöl i en separat skål. När kycklingen och grönsakerna är stekta lägger du över dem på en separat tallrik. 
  6. I samma stekpanna som du stekte kycklingen häller du i såsen och kokar på svag värme. 
  7. När såsen har tjocknat häller du tillbaka kyckling och grönsaks blandningen och rör runt tills allt är blandat. 
  8. Portionera sedan riset och kycklingen i matlådor. 
  9. Klart!

Köttbullar och makaroner

Ingredienser:

500g Makaroner

30-40 Köttbullar

Instruktioner:

  1. Koka makaronerna enligt instruktionerna och stek köttbullarna till önskad krispighet. 
  2. Lägg i matlådor. 
  3. Det är inte svårare än så!