Kårvalet 2020

Image

Vad är kårvalet?

Kårvalet är valet då StuFFs medlemmar röstar på vilka de vill ska sitta i StuFFs kårfullmäktige som är kårens högst beslutande organ. Som medlem har du rätt att kandidera till kårfullmäktige genom att bilda en lista, eller att rösta på den lista du vill ska sitta i kårfullmäktige och representera dina åsikter. Läs vad kårfullmäktige gör här!


När sker kårvalet 2020?

Ordinarie val skedde den 6 - 15 maj. Resultatet syns nedan. Ett fyllnadsval kommer att hållas mellan den 22 och 28 oktober eftersom alla 25 mandat inte blivit fyllda.


 Hur röstar jag i kårvalet?

Valet sker elektroniskt och du måste vara medlem för att rösta.

1. Tryck på knappen Rösta nedan.

2. Logga in med ditt LiU-id.

(3. Ibland när du har loggat in så kan det bli felsignaler och då behöver du bara uppdatera sidan eller gå in på sidan igen så bör du vara inloggad.)

4. Tryck på den personen i den listan du vill rösta på, eller på ingen personröst om du bara vill rösta på listan och inte på personen.

OBS! Du kan bara rösta på en person eller en lista, när du har tryckt på rösta en gång så kommer du inte kunna rösta igen!

VIKTIGT: Tänk på att detta är ett fyllnadsval och att Lärarlistan samt Stad i Ljus redan sitter och har mandat i kårfullmäktige och att Kulturlistan är en helt ny lista som ännu inte är inröstade. Du kan därför välja att rösta på den nya listan Kulturlistan, eller att rösta in fler mandat i en av de två listor som redan sitter i kårfullmäktige. 

Listor och kandidater i fyllnadsvalet till StuFFs fullmäktige 2020/2021:

Kulturlistan:

Kulturlistan är en ny lista som ännu inte har några mandat i kårfullmäktige. 

Kulturlistans huvudfrågor är att bevara kulturen på liu, dvs stoppa nedläggningen av kulturinriktade program så som slöjd, formgivning och språk. Vi står också för att filfak borde ha liknande terminstider till lius andra program och inte börja 2 veckor innan.

Hedvig Martinsson
Stina Persson
Sofia Elwe
Sarah Andersson Sjövall

 

Lärarlistan:

Lärarlistan har redan mandat i kårfullmäktige och har nu två nya kandidater som söker mandat. 

Lärarlistan finns till för oss lärarstudenter! Vi fungerar som en bro mellan lärarstudenter och studentkåren för att driva de frågor som är viktiga och relevanta för lärarstudenter i studentpolitiska frågor rörande utbildning, arbetsmiljö och det studiesociala.

Clara Albinsson
Anton Östebo

Stad i Ljus:

Stad i Ljus har redan mandat i kårfullmäktige och har nu två nya kandidater som söker mandat

Stad i ljus är listan för mångfald. Vi anser att alla studenter vid Linköpings universitet har lika rätt att höras och ska ha samma möjligheter att klara av sina studier som vilken annan student som helst oavsett vad du pluggar, vart du pluggar eller vart du bor. De frågor vi vill stötta under verksamhetsåret 20/21 är att mottagningsarbetet ska utvecklas så att fler nya studenter som kommer till Linköpings universitet får chansen att känna sig välkomna samt att studenter under Filosofiska fakulteten och området för utbildningsvetenskap ska ha rätt till mer lärarledd tid.


För att se till att utbildningarna på Linköpings universitet håller en god kvalitet och att arbetsmiljön på våra campus är bra så behöver sektionernas arbete lyftas. Vi vill helt enkelt se till att sektionsengagemang blir mer attraktiv för att få fler studenter att vilja engagera sig i sin egen sektion, då det de gör är av stor vikt för StuFFs verksamhet.

Jonna Lindberg
Sandra Kolehmainer

Valresultat ordinarie kårval 2020

Mandatfördelningen i fullmäktige 20/21 ser ut som följande:

  • Stad i Ljus 15 + 1 mandat
  • Lärarlistan 9 mandat

Det fullständiga protokollet hittar du här.

Kim Axelsson
Kim AxelssonOrdförande valrådetval@stuff.liu.se

Om StuFF

Studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet (StuFF) är den största studentrösten vid Linköpings universitet och företräder 15 000 studenter i Linköping och Norrköping. Studentkåren är en studentpolitisk aktör och arbetar för en bra studiesituation för studenterna genom att bevaka och säkerställa att deras intressen tas till vara på.

Snabba länkar

Våra vänner

Consensus
Linköpings kommun
Norrköping kommun
Lintek
LiU
SFS
Studentkortet
Marknadsbyrån
WeSupero

Kontakta oss

Besöksadress
Linköpings universitet
Campus Valla: Kårallen (vån. 3)
Campus Norrköping: Trappan (entréplan)

Postadress
Studentkåren StuFF vid Linköpings universitet
Kårallen, Linköpings universitet
58183 Linköping

Org. nr
822001-0535