Gå med i vår SFS-delegation!

StuFF är med i Sveriges Förenade Studentkårer (SFS) och ska mellan 3 och 5 maj åka till Östersund för att delta i det årliga fullmäktigemötet. I vårt arbete med SFS vill vi ha hjälp från våra studenter, från dig!

Vad är SFS?

SFS är ett samlingsorgan för totalt 54 studentkårer i Sverige och de arbetar mot myndigheter, regering (när vi har en) och andra nationella organ för att arbeta för en bättre livssituation för Sveriges omkring 500 000 studenter.

På plats vill vi driva igenom att SFS ska verka för en bättre nationell politik när det gäller den tyvärr observerade psykiska ohälsa. Konkret vill vi i StuFF tillsammans med andra kårer vi samarbetar med bland annat att det ska göras en nationell kartläggning om varför studenter mår sämre än andra i samhället. För att det här ska bli möjligt och för att det ska vara förankrat i vad våra studenter tycker i frågan, vill vi alltså att ni deltar i vår förberedelse och på själva mötet i Östersund.

Vad du behöver för att kunna delta är att vara tillgänglig 3-5 maj för resa till Östersund, samt ha ett intresse för studentlivet.

Förberedelsen består av att träffa mig från StuFF, samt andra från kåren och även Consensus. På våra möten diskuterar vi möjligheten att påverka SFS och andra instanser samt vad vi konkret vill föreslå till mötet i Östersund. Det ska också sägas att vi kan driva fler frågor, men studenters psykiska hälsa den fråga vi och Consensus bestämt oss för att satsa på. Inför mötet görs reseplanering av StuFF som står för resa, boende och mat på plats.

Låter detta som något för dig? Skriv till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och beskriv kortfattat varför du är intresserad av att jobba för ett förbättrande av studenters situation i Sverige. Du får återkoppling snarast och möjligheten att stämma träff med mig – Andreas, för att diskutera uppdraget och ställa frågor.

Sammanfattningsvis:

• Resa, boende och mat under SFS fullmäktige i Östersund 3–5 maj
  • Delta i förberedelsemöten vi bokar tillsammans, omkring 5 stycken
  • Chansen att representera 15 000 studenter lokalt och påverka 500 000 nationellt
  • Erfarenhet värd att sätta på sitt CV och möte med hundratals andra studentpolitker

sfsfum

Årets pedagog 18/19!
Sök till StuFFs utskott! // StuFFs committees are ...

Om StuFF

Studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet (StuFF) är den största studentrösten vid Linköpings universitet och företräder 15 000 studenter i Linköping och Norrköping. Studentkåren är en studentpolitisk aktör och arbetar för en bra studiesituation för studenterna genom att bevaka och säkerställa att deras intressen tas till vara på.

Snabba länkar

Våra vänner

Consensus
Linköpings kommun