Mottagningen

mottagning

Vi samordnar Sveriges bästa mottagning! Vid LiU kallas mottagningen för nolle-perioden, eller Nolle-P. En rolig och hektisk period där faddrar guidar nya studenter mellan föreläsningar, grillkvällar, lekar, fester och andra aktiviteter.


Främja god gemenskap i stället för förnedring

Tiden då nollning förknippades med förnedring är alltså helt förbi, så du som ny student behöver inte känna någon oro. Faddrarnas uppgift är att ställa upp och hjälpa dig till rätta, för att din utbildningsstart ska bli så bra som möjligt. De planerar och genomför aktiviteter för de nya studenterna så att de ska lära känna varandra och få en ökad trygghet i den nya livssituationen som det kan innebära att börja på en ny utbildning, eventuellt flytta till en ny stad och med stor säkerhet lära känna ett stort antal nya människor.

Aktiviteter och alkohol helt frivilliga

Alla aktiviteter som anordnas är frivilliga. Nolle-P ska inte vara förnedrande. Om du mot förmodan skulle känner dig förnedrad eller tvingad till något bör du genast kontakta fadderiet eller studentkåren. Även om alkohol förekommer på nolle-p är det absolut inte ett måste. Det finns alltid alkoholfria alternativ, och ingen ser snett på den som avstår. Hälften av dagarna är alkoholfria.

Alla sitter i samma båt

Fördelen med att vara med på Nolle-P är att man skapar ett kontaktnät bland sina kursare och äldre studenter och även mellan utbildningarna. Du får till exempel veta hur universitetet fungerar, var du köper kurslitteratur och du kan också få värdefulla pluggtips.Nästan alla som kommer hit känner inte någon, det ökar förutsättningarna till en bra sammanhållning och att man som ny student lär känna många nya människor- alla sitter i samma båt och är lika oroliga och förväntansfulla inför vad som ska hända.

Gemensam mottagningspolicy

Tillsammans med systerkårerna LinTek och Consensus har mottagningspolicyn tagits fram. Policyn reglerar mottagningens form och ramar, och är till för att se till att mottagningen sker på ett öppet och inbjudande sätt för alla typer av människor. 

Josefin Stoor
Josefin StoorStudiesocialt ansvarig inriktning mottagning & eventsam@stuff.liu.se
StuFFs studiesocialt ansvarige arbetar tillsammans med de två mottagningssamordnarna och sektionerna för att arrangera mottagningen.
Björn Carlsson
Björn CarlssonMottagningssamordnare Linköpingmottagning_lkpg@stuff.liu.se
Simon Berg
Simon BergMottagningssamordnare Norrköpingmottagning_nkpg@stuff.liu.se

Mottagningen 2019

Information om mottagningen och de olika arrangörerna

Nedan kan du läsa om de olika mottagningsarrangörerna som StuFF samarbetar med. Varje arrangör är ansvarig för att arrangera mottagningsaktiviteter för vissa program och/eller kurser. 

Fadderi 1

Image

Om utskottet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer adipiscing erat eget risus sollicitudin pellentesque et non erat. Maecenas nibh dolor, malesuada et bibendum a, sagittis accumsan ipsum. Pellentesque ultrices ultrices sapien, nec tincidunt nunc posuere ut. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam scelerisque tristique dolor vitae tincidunt. Aenean quis massa uada mi elementum elementum. Nec sapien convallis vulputate rhoncus vel dui.

 

 

Arrangerar mottagning för

 

  • Program 1
  • Prorgram 1
  • Fristående kurs 1
  • Fristående kurs 2

Om StuFF

Studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet (StuFF) är den största studentrösten vid Linköpings universitet och företräder 15 000 studenter i Linköping och Norrköping. Studentkåren är en studentpolitisk aktör och arbetar för en bra studiesituation för studenterna genom att bevaka och säkerställa att deras intressen tas till vara på.

Snabba länkar

Våra vänner

Consensus
Linköpings kommun
Norrköping kommun
Lintek
LiU
SFS
Studentkortet
Marknadsbyrån
WeSupero

Kontakta oss

Besöksadress
Linköpings universitet
Campus Valla: Kårallen (vån. 3)
Campus Norrköping: Trappan (entréplan)

Postadress
Studentkåren StuFF vid Linköpings universitet
Kårallen, Linköpings universitet
58183 Linköping

Org. nr
822001-0535