maj
25

Året som varit

Vi i styrelsen 21/22 vill tacka för oss och i juni lämnar vi över till den nästa styrelsen som påbörjar sitt arbete redan i sommar. De kommer planera för nästa år och inte minst förbereda till höstens mottagning. 

 

Under året har vi hunnit med mycket. Vi började med höstens mottagning där vi fick träffa alla nya studenter och faddrar under campusvandringar. Sen var det dags för Utbildningsveckan där vi delade ut gratis fika mot en åsikt om utbildningen på LiU. På så sätt fick vi reda på vad ni som medlemmar och studenter tycker är viktigt att vi i studentkåren arbetar mot för att förbättra er studievardag. 

Senare på hösten anordnade vi quiz på Kårhuset Kollektivet med tema StuFF. Studiesocialt ansvarig tillsammans och mottagningssamordnare anordnade en sittning för alla fadderier och mästerier som tack för deras arbete med Mottagningen. I samarbete med Arla och de andra kårerna bjöd vi alla studenter på frukost två dimmiga höstmorgnar på Blå Havet. Vi delade också ut StuFFs litteraturstipendium till två av våra medlemmar. Vi anordnade en protest på Blå Havet mot räntehöjning på studielån i samarbete med andra studentkårer runt i Sverige samt Skiftet. 

Innan jul delade vi julmys och tävlade ut fina priser i en julkalender på StuFFs Instagram. I och med restriktioner och rekommendationerna var mycket av vårt arbete på distans efter årsskiftet. Ändå hade vi turen att få presentera StuFF och vårt arbete för nya studenter under vårens mottagningsperiod som anordnas av ett fåtal sektioner på vårterminen. 

Tentaperioden vid årsskiftet blev en tentaperiod som utöver den vanliga tentastressen kantades av pressträffar, hög smittspridning och uttalanden i media. Alla LiUs tre studentkårer såg ett behov av att förstå omfattningen av hur många studenter som påverkats för vårt fortsatta arbete. Vi skickade därför ut enkät för att samla in info om hur tentorna fungerat och hur det har påverkat er som studerar. 

Kort efter genomfördes också Studentundersökningen 2022 tillsammans med LiU och de andra studentkårerna. Då hade du som student möjlighet att tycka till om din utbildning och studiemiljö. Enkäten innehöll frågor om utbildning, lika villkor, social kontakt, motivation och mående, digital miljö, undervisningsformer och pandemiläget. 

På Fettisdagen delade vi ut veganska semlor till alla medlemmar på Campus Norrköping. Under våren delade vi också ut två till litteraturstipendium till två av StuFFs medlemmar. 

StuFF fyllde 25 år förra året och när restriktionerna lyfte kunde vi äntligen bjuda in er alla till att fira det med ett storslaget kalas. Det blev tårtkalas, livemusik, tävlingar och goodiebags till alla medlemmar. 

Efter två år av pandemi bjöd vi tillsammans med Kårservice, de andra studentkårerna, Visit Linköping och Linköpings kommun in till valborgsfirande i Trädgårdsföreningen!

Sen var det dags för årets Kårval där ni medlemmar röstade in vilka ni vill att ska sitta med i nästa års fullmäktige. 

Nu är det maj, och vilket år det har varit!

Vi vill till sist tacka alla medlemmar, sektioner, föreningar och alla som engagerar sig i studentkåren StuFFs verksamhet för att ni bidrar till att göra studentlivet på Linköpings universitet till Sveriges bästa!

Fortsätt läs mer
  583 Träffar
maj
25

Årets pedagog 2022

Arets-pedagog-IG

Har du någon lärare du tycker gjort ett extra bra jobb med att undervisa? Hen kanske gett dig massor av “aha-upplevelser”, varit bra på att uppmuntra aktivt deltagande från studenter i undervisningen, gjort ett tråkigt ämne engagerande och roligt eller något helt annat som utmärker hen som en duktig pedagog?

 

Årets pedagog är ett pris som StuFF delar ut varje år till en lärare som undervisar vid Filosofiska fakulteten eller området för utbildningsvetenskap på Linköpings universitet.

Fram till den 31 maj kan du nominera din favoritlärare. Om du har en lärare som gör ett fantastisk jobb i att undervisa, som bryr sig om sina studenter något fenomenalt, som finner ett sätt att göra lärandet roligt i varje moment eller som på annat sätt är en helt fantastisk lärare - då ska du inte tveka att nominera din lärare för priset till Årets pedagog! 

Så nominera din favoritlärare och håll tummarna! En jurygrupp använder sedan motiveringarna för att utse vinnaren.


Du nominerar en lärare genom att fylla i enkäten här.

 

Vid frågor vänligen kontakta

Rebecca Ritzén - Medlems- och studentrepresentantansvarig

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. / 074 - 41 41 011

Fortsätt läs mer
  863 Träffar
apr
04

Kandidera till Kårvalet - Sök Fullmäktige 22/23

kandidera-karvalet
 

Nu har du möjlighet att kandidera till Kårfullmäktige!

StuFFs Fullmäktige är det viktigaste kåren har. Utan ett fullmäktige - inget StuFF. Inget StuFF - inga föreningar, sektioner eller Mottagning.Kårfullmäktige är StuFFs högst beslutande organ och består av 25 studenter som väljs av StuFFs medlemmar under Kårvalet. Det är Kårfullmäktige som bestämmer vilka frågor kåren ska driva.

 

Det var kårerna som startade Studenthälsan, utan kårerna hade därför Studenthälsan inte funnits. Det var också kårerna vid LiU som drev genom konceptet med anonyma tentor vid LiU. Det är något som är unikt för LiU. På många andra universitet är tentorna inte anonyma. Utan kårerna hade det inte funnits någon Campusbuss, inga studentrabatter på Östgötatrafiken och ingen Campushall. Detta är saker som tidigare års Fullmäktige har röstat igenom att StuFF skulle arbeta för. 

 

Förmåner för alla som sitter i Fullmäktige:

 • Mat och fika på alla möten
 • Nya vänner och en ny social tillhörighet
 • Stora möjligheter att påverka StuFFs arbete och hur studentpolitik på LiU drivs
 • Bra merit till CVt
 • Engagemangspoäng som är meriterande vid ansökan om utlandsstudier 
 

Hur söker jag till kårfullmäktige? 

 Sök senast 22 april via länken här.

 

Det blir kul!

 

💚

 

Fortsätt läs mer
  667 Träffar
feb
24

Berätta vad du tycker om LiU! 

20220224-111827E1_E2_Organiskt_FB_1200x675px_2

 

Mellan 23 februari och 16 mars genomför vi tillsammans med de andra kårerna och LiU Studentundersökning 2022. Anledningen är att vi vill ta reda på vad du som student tycker om din utbildning och studiemiljö. Enkäten innehåller frågor om utbildning, lika villkor, social kontakt, motivation och mående, digital miljö, undervisningsformer och pandemiläget. Enkäten skickas till din studentmejl med rubriken Studentundersökningen 2022. Den tar ca tio minuter att fylla i och du kan göra det på vilken enhet du vill. 

 

TÄVLING! 

Kårerna anordnar en tävling som går ut på att den sektionen med högst svarsfrekvens vinner tårta till sina medlemmar. En vinnande sektion per kår kommer att utses. Det är enbart programstudenter som kommer att räknas med i svarsfrekvensen. Det kommer även att lottas ut tårta till en av de sektionerna som inte vinner men som har en svarsfrekvens över 60%. 

Må bästa sektion vinna! 

 

FAQ

Spelar mitt svar någon roll? 

Ja! Tack vare Studentundersökningen har det bland annat tillkommit helterminsschema, studieplatser och ytterligare satsning på Studenthälsan. Alla fritextsvar blir lästa och där finns en god möjlighet att påverka. 

 Är jag anonym?

Ja! 

Var hittar jag enkäten? 

På din studentmejl med rubriken Studentundersökningen 2022 /  

Student Questionnaire 2022.

Var hittar jag mer information?

 www.liu.se/su.

Jag har inte fått någon enkät! 

Har du kollat din skräppost? Det kan även bero på att du inte faller inom urvalsramen, det vill säga att du läser minst din andra termin. Det kan också bero på att något har blivit fel. Kontakta: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du inte fått någon enkät. 

Var och när presenteras resultatet? 

Resultatet kommer att presenteras under vårterminen 2022. Mer information kommer att komma senare så håll utkik i din sektions och kårs kommunikationskanaler och på Studentundersökningens hemsida www.liu.se/su

 

BRA ATT VETA: 

Dina svar i undersökningen är anonyma och går inte att spåra. Dina svar är anonymiserat för samtliga som hanterar enkäten och svaren. Det vill säga att ingen på LiU kommer att få tillgång till enskilda svar och inte heller kommer Artologik som levererar enkätverktyget Survey & Report ha tillgång till dina svar.   

För att en utbildning ska redovisas separat krävs att minst sex personer på utbildningen har besvarat enkäten. Utbildningar där färre än sex personer har svarat på enkäten ingår i redovisningen på aggregerad nivå. För integritetskänsliga frågor, som frågor om lika villkor, redovisas resultat enbart om minst 30 personer i en grupp har besvarat frågorna. 

 

Läs mer om undersökningen, förbättringar och aktuell svarsfrekvens på liu.se/su

 

Fortsätt läs mer
  710 Träffar
feb
22

Gå med i vår SFS-delegation och åk med till Malmö!

20220222-082434SFS-sok

 

StuFF har studentinflytande på nationell nivå som sker genom kårens medlemskap i SFS - Sveriges förenade studentkårer och i början på maj åker vi till Malmö för att delta i det årliga fullmäktigemötet SFSFUM. I vårt arbete med SFS vill vi därför nu ha hjälp från dig som student!

Som studerande vid Utbildningsvetenskap eller vid den Filosofiska Fakulteten finns det nu möjlighet att vara en del av StuFFs delegation vid SFSFUM som äger rum den 6-8 maj.

 

Om rollen
Vad du behöver för att kunna delta är att vara tillgänglig 6-8 maj för resa till Malmö, vara medlem i StuFF samt ha ett intresse för studentlivet och en vilja att påverka. 

Förberedelserna består av att träffa hela StuFF-delegationen och andra från kåren. På våra möten diskuterar vi möjligheten att påverka SFS och andra instanser samt vad vi konkret vill föreslå till mötet i Malmö. Vidare är det bra om personerna i delegationen kan och vill föra StuFFs talan i offentliga sammanhang, inför plenum, på åsiktstorg och liknande.

Arbetet i SFS-delegationen är på ideell basis men kostnader för resor och boende under SFS fullmäktige står självklart StuFF för. 

 

Är du intresserad av studentpolitik och vill vara med i StuFFs delegation? 

Ansök genom att maila Medlems- och studentrepresentantansvarig på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Beskriv kortfattat varför du är intresserad av att arbeta för ett förbättrande av studenters situation i Sverige. Komplettera gärna med dina eventuella tidigare erfarenheter som är av relevans. 

Sista ansökningsdag 6 mars 2022.

 

Om SFS

Sveriges Förenade Studentkårer är en sammanslutning av studentkårer vid Sveriges universitet och högskolor. SFS har idag ett femtiotal medlemskårer, vilka tillsammans samlar omkring 350 000 studenter och doktorander. SFS har till uppgift att företräda medlemmarnas intressen samt bevaka och sprida information om utbildnings-, forsknings- och studiesociala frågor som rör studenternas situation på det nationella och internationella planet.

SFS representerar studenter med olika förutsättningar och från olika sorters utbildningar, därför har SFS en unik möjlighet att tala för studentgruppen i sin helhet. Det gör att SFS betraktas som en viktig samtalspartner till beslutsfattarna som bestämmer över frågor som rör högre utbildning och studenter, till exempel riksdag och regering.

 

Några av de frågor som drivs nationellt genom SFS är:

 • Studenters ekonomi
 • Studenters bostadssituation
 • Studenters hälsa och välmående

Läs mer om SFS här.

 

Om SFSFUM

SFS fullmäktige (SFSFUM) är SFS högsta beslutande organ. Här fattas beslut om hur SFS ska se ut och arbeta, vilka mål SFS ska jobba för och hur studenters rättigheter bäst värnas.

På SFS-fullmäktige beslutas det bland annat om SFS verksamhetsplan, budget samt vilka som ska leda organisationen nästkommande år.

Läs mer om SFSFUM här.

Fortsätt läs mer
  873 Träffar
jan
11

Gott nytt och lite om covidsituationen

Gott nytt år! StuFFs styrelse är tillbaka från ledigheten och vi har en spännande vårtermin framför oss! Vi ska bland annat hitta våra efterträdare, arrangera Kårval och fira att StuFF har fyllt 25 år. 

Lite om covidsituationen:

I och med de nya rekommendationerna kommer styrelsen inte nödvändigtvis finnas på plats på våra kontor, men vi är såklart tillgängliga via telefon och mail. Du hittar kontaktuppgifter till oss i länken i vår profilbeskrivning. 

Våra kårhus fortsätter att hålla öppet för studieplatser, fik, restaurang och sittningar. Kravaller och nattklubbar är tillsvidare inställda.

 

Fortsätt läs mer
  965 Träffar
dec
20

Vi tar julledigt

4

Vi i Kårstyrelsen tar julledigt fram till 11 januari 2022. 

Det betyder att vi inte kan garantera att det finns någon på kontoret under våra vanliga kontorstider. Det går givetvis bra att kontakta oss via mail, vi svarar så fort vi har möjlighet. Kontaktinfo hittar du här. 

Vi vill också passa på att tacka för den här terminen och önska alla en riktig god jul och ett gott nytt år!

StuFFs Kårstyrelse 

Fortsätt läs mer
  734 Träffar
nov
29

StuFFs julkalender 2021

Julkalender-2021

Vi kör i år igen! 

Varje dag i december fram till julafton öppnar vi en lucka på vår Instagram. Det blir tävlingar och utlottning av finfina priser. Vi lovar såklart också julmys i stora mängder!

 

Tävlingsregler för StuFFs julkalender 2021

 

För att kunna vinna i någon av tävlingarna måste du:

1. Vara medlem i StuFF

2. Följa oss på Instagram och Facebook

3. Maila ditt svar till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. samma dag som tävlingen publicerats

4. Skriv ditt LiU-id, ditt namn och ditt instagram-namn i mailet

 

Lite detaljer om tävlingen:
 • En medlem kan vinna endast en tävling med vinst.
 • Tävlingar där prisutdelning kommer att ske inträffar varje måndag, onsdag och fredag i december fram till julafton.
 • Vinnarna utses dagen efter tävlingen och meddelas via mail.
 • Vinnaren för den 24 december kommer att meddelas den 11 januari 2022.
 • Vinnaren ansvarar för att hämta ut sin vinst.
 • Vinsterna delas ut vid olika tillfällen beroende på utdelningsmetod samt vinnarens möjligheter för att hämta ut vinsten. StuFF ska möjliggöra chansen att kunna hämta ut sin vinst senast under januari månad. 
 • Det kommer finnas möjlighet att hämta ut sin vinst både i Linköping och i Norrköping.

 

StuFFs Instagram: @stuff_liu 

Fortsätt läs mer
  1063 Träffar
nov
16

StuFF behöver dig

1_20211116-100528_1

Vi söker dig som vill vara med i StuFFs Valberedning!

 

Vill du jobba med rekrytering och finslipa din intervjuteknik? Då borde du söka Valberedningen! 

 

Valberedningen arbetar med att informera kårens medlemmar om möjligheten att söka förtroendeposter, intervjuar kandidater utifrån kravprofil samt nominerar lämpliga kandidater. Valberedningen nominerar bland annat alla som sitter med i Kårstyrelsen.

 

Dela inlägget med någon du tror kan passa i rollen. Det är jätteviktigt för StuFFs fortsatta arbete att vi får tillsatt Valberedningen och vi uppskattar verkligen din hjälp. 

 

Maila ansökan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sista ansökningsdag är 7 december. 

 

Läs mer om uppdraget här https://www.stuff.liu.se/organisation/uppdrag/jobb

Fortsätt läs mer
  794 Träffar
okt
11

Sök projektledare jubileumsfirande

sok-projektledare-jubileum-1

StuFF har fyllt 25 år och Kårstyrelsen har påbörjat planeringen av ett jubileumsfirande. Med oss i det arbetet önskar vi en student eller en studentförening som vill jobba deltid som projektledare. Arbetet är arvoderat och kommer pågå från november till och med mars/april 2022. Låter detta intressant? Skicka din/er ansökan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 20. oktober. Det förväntas att projektledaren kan påbörja sitt arbete i början på november. 

I ansökan:

 • Ge 3-4 förslag på aktiviteter du/ni skulle vilja anordna under jubileumsveckan
 • Beskriv varför just du/ni skulle passa bra i rollen

Förväntningar på projektledare:

 • Planera jubileumsveckan
 • Sköta bokningar och inköp utifrån given budget
 • Skapa marknadsföringsmaterial tillsammans med StuFFs kommunikatör
 • Sköta inbjudningsförfarandet 
 • Genomföra jubileumsveckan tillsammans med StuFFs kårstyrelse
 • Utvärdera projektet

Arvode: 20 000 kr 

Kontakta StuFFs kommunikatör Petra för mer information på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller håll koll i StuFFs sociala medier. 

Fortsätt läs mer
  802 Träffar
sep
10

Vaccinering på Campus!

Vaccinera-dig-pa-campu_20210910-104842_1

Vi i kårerna är så glada att meddela att vaccineringen kommer till oss! Vi har länge kämpat för det här och nu har regionen bestämt sig för att erbjuda vaccinering på både Campus Valla i Linköping och på Campus Norrköping. 

 

Under två dagar, tisdag 14/9 och 21/9 kl.15-18, kan du vaccinera dig på Campus Valla i Linköping och på Campus Norrköping. Det kommer vara drop-in tider. Det är helt enkelt bara att dyka upp under dagen och få din första eller andra dos. 

 

LINKÖPING: Campus Valla, Hus Zenit 

NORRKÖPING: Kåkenhus i Färgeriet

 

Du kan alltså få din första dos eller du kan få din andra dos om det har gått minst 3-4 veckor sen du tog din första. Det vaccin som används är Pfizer, vilket innebär att om du tidigare har fått ett vaccin från annan tillverkare, kan du inte vaccineras på campus utan hänvisas till Region Östergötlands ordinarie vaccinationscentraler. Kom ihåg legitimation och, om du redan har tagit första dosen, vaccinationskortet från första vaccinationstillfället.

 

De som ger vaccinet är jättetrevliga och är så glada för att du vill vaccinera dig. Alla är viktiga i kampen mot covid-19. Du också! 

 

Ta med en klasskompis och vaccinera dig mellan föreläsningarna!

Fortsätt läs mer
  1231 Träffar
maj
25

Varför är det viktigt att rösta i kårvalet?

viktigt att rosta i karvalet

Det du gör när du röstar i kårvalet är att bestämma vilka studenter som ska representera dina åsikter på Linköpings universitet under ett helt år. Ungefär som när du röstar i riksdagsvalet på vilket parti du tycker representerar dina åsikter bäst.

Fortsätt läs mer
  1300 Träffar
maj
17

Vad händer om StuFF inte finns?

VadHanderOmStuFFInteFinns

Utan StuFF kommer alla beslut både vid LiU, kommunerna och regionen fattas utan att ta i beaktning de behov och viljor som studenter vid Filosofisk fakultet och utbildningsvetenskap har. StuFFs finns i alla beslutsfattande forum vid LiU och vårt mål är att alla beslut som fattas har passerat minst en student som kan representera studenters åsikter och behov.

Fortsätt läs mer
  1669 Träffar
maj
06

Vi försöker en gång till

En ny chans

Vi öppnar upp en ny sökperiod till kårfullmäktige! För några dagar sedan behövde vi gå ut med den tråkiga nyheten att vi fick ställa in kårvalet som skulle ha varit under vecka 17.
Anledningen var för få sökande till kårfullmäktige (FUM) som gjorde att vi omöjligt kunde hålla ett demokratiskt kårval. Men utan ett kårval har vi inget FUM och utan ett FUM riskerar vi att inte ha en kår och det tänker vi inte låta hända.

Fortsätt läs mer
  1279 Träffar
maj
03

StuFF delar ut stipendium till två medlemmar!

Litteraturstipendium vt 21

Varje termin delar StuFF ut litteraturstipendium till två av våra medlemmar om 1 500 kronor vardera!

Fortsätt läs mer
  1234 Träffar
apr
27

Vi ställer in kårvalet

Installt Karval

Det är med tunga hjärtan som vi behöver meddela att vi nu ställer in kårvalet som skulle ha inträffat under veckan. Vi är nu i processen att besluta hur vi ska gå vidare för att detta ska påverka studentrepresentationen så lite som möjligt.

Fortsätt läs mer
  1300 Träffar
apr
14

Varför StuFFs kårfullmäktige behöver DIG!

Bilda lista idag

Upp med handen om du någon gång önskat att något i din studiesituation eller ditt studentliv fungerat annorlunda?

Fortsätt läs mer
  1404 Träffar
mar
18

Vad är en lista och varför ska du bilda en?

Bilda Lista 2021

Det finns två typer av listor, nämligen den ena och den andra. Den ena ser du under läs mer och den är anledningen till varför du ska bilda den andra. 

Fortsätt läs mer
  2022 Träffar
mar
16

Nominera din lärare till Årets pedagog!

arets pedagog 2021

Årets pedagog är ett pris som StuFF delar ut varje år till en lärare som undervisar vid Filosofiska fakulteten eller området för utbildningsvetenskap.

Fortsätt läs mer
  1636 Träffar
feb
09

Varför du bör söka ett uppdrag på StuFF:

JobbapåStuFF

Att jobba på en studentkår är inte bara en bra merit för ditt CV men också en otroligt rolig, lärorik och unik erfarenhet! Du får fatta stora egna beslut och träffar nya vänner på vägen. Har du vad som krävs?

Fortsätt läs mer
  1047 Träffar

Mest lästa

17 september 2018
Nyheter
Aktuellt svenska
StuFF söker nu nya utskottsmedlemmar till utbildningsutskottet StUBin samt Eventutskottet. Att engag...
5166 Hits
21 Maj 2018
Nyheter
Aktuellt svenska
I samband med införandet av den nya dataskyddsförordningen GDPR kommer StuFF implementera en rad åtg...
3481 Hits
13 augusti 2018
Nyheter
Aktuellt svenska
Höstterminen stundar och StuFF vill välkomna alla nya studenter!  StuFF är studentkåren för dig...
3021 Hits

Om StuFF

Studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet (StuFF) är den största studentrösten vid Linköpings universitet och företräder ca 20 000 studenter i Linköping och Norrköping. Studentkåren är en studentpolitisk aktör och arbetar för en bra studiesituation för studenterna genom att bevaka och säkerställa att deras intressen tas till vara på.

Våra vänner

Consensus
Linköpings kommun
Norrköping kommun
Lintek
LiU
SFS
Studentkortet
Marknadsbyrån
WeSupero

Kontakta oss

Besöksadress
Linköpings universitet
Campus Valla: Kårallen (vån. 3)
Campus Norrköping: Trappan (entréplan)

Postadress
Studentkåren StuFF vid Linköpings universitet
Kårallen, Linköpings universitet
58183 Linköping

Org. nr
822001-0535