SFS fullmäktige 2017 i Linköping

• 10 maj 2017 |

Efter att ha varit Årets studentstad i ett år tar Linköping emot 300 studentpolitiker från hela landet. I tre dagar kommer de att diskutera aktuella frågor som berör studenter.

På fredag börjar Sveriges förenade studentkårers, SFS, fullmäktige, som samlar över 300 studentpolitiker från hela landet. Mötet pågår mellan fredag 12 maj och söndag 14 maj där ombuden ska sätta agendan för Sveriges förenade studentkårer (SFS) som är en sammanslutning av studentkårer vid Sveriges universitet och högskolor. SFS har femtiotal medlemskårer, vilka tillsammans samlar nästan 300 000 studenter. SFS betraktas även som en viktig samtalspartner och remissinstans till beslutsfattarna som bestämmer över frågor som rör högre utbildning och studenter, till exempel riksdag och regering. Vid invigningen på fredag kommer både finansminister Magdalena Andersson och kommunstyrelsens ordförande Christina Edlund (S) att tala.

SFSFUM arrangeras av studentkårerna StuFF och Consensus med stort stöd från Linköpings kommun, Linköpings universitet och SFS. Arbetet leds av en heltidsarvoderad projektledare som har arbetat sedan december.

Linköping fick ta emot utmärkelsen Årets studentstad 2016/2017 och därför arrangeras SFSFUM just här. Det är andra gången Linköping får utmärkelsen och tredje gången som det tillföll Linköpings universitetet, vilket är unikt. Tidigare har SFSFUM tagit ställning i frågor som berör studenters rätt till sjukskrivning och hur resurserna till den högre utbildningen ska fördelas. Vilken som blir årets största fråga återstår att se.

Deltagarinfo

Kommer du att delta under SFSFUM i form av ombud, observatör eller funktionär? Då hittar du aktuellt schema, handlingar, praktisk information och övrig information på sfs.se/fum. Kontakta projektledaren vid frågor.

Medianärvaro

Media är välkomnen att närvara vid invigningen som sker på fredagen den 12 maj kl 10.00-11.15 i Kårallens matsal.. Förhandlingarna som sker under mötet kommer däremot att vara stängt för media. Se pressinbjudan för mer information.

Ett miljömärkt event

Som värdar för SFSFUM har vi arbetat för att helgen ska bli så miljövänlig som möjligt där vi har tilldelats märkningen miljömärkt event. En viktig del i detta är att minska användningen av engångsartiklar. Det innebär bland annat att alla deltagare kommer få en termosmugg vid incheckningen att hämta dryck i. Engångsmuggarna kommer kosta pengar för att minimera användningen av dem. Läs mer om märkningen här.