Föreläsning: Dödsstraffet i USA

  • 03 oktober 2016 |
  • Textstorlek

Är dödsstraffet i USA ett straff eller ett brott? Tillsammans med Amnesty arrangerar vi en öppen föreläsning om dödsstraffet i USA. Efter föreläsningen öppnar vi upp för eventuella frågor, gemensam diskussion och hur en kan engagera sig.


Förra året avrättades 28 personer i USA - det enda landet i Västvärlden som fortfarande utövar dödsstraff. Den 8:e november väljer landet en ny president. Ingen av presidentkandidaterna vill avskaffa dödsstraffet. Det vill Amnesty. Amnesty menar att dödsstraffet inte är ett straff, det är ett brott, och jobbar aktivt för att det ska avskaffas internationellt. Föreläsningen är öppen för alla och efter föreläsningen öppnar vi upp för eventuella frågor och gemensam diskussion.

Med avstamp i det stundande presidentvalet kommer Sanna Jansson, föreläsare och medarbetare vid Amnesty, berätta om dödsstraffets historia och utveckling i USA. Hon kommer även att prata kring hur de två presidentkandidaterna ställer sig i frågan och varför detta straff fortfarande finns kvar i 36 av 50 av landets delstater. Ett av de stora argumenten för dödsstraffet i just USA har länge varit dess avskräckande effekt. Flertalet undersökningar har gjorts, men inga har lyckats visa på någon sådan effekt.

Föreläsningen äger rum 12:15 den 10 oktober i salen Key 1 på Campus Valla i Linköping. Varmt välkomna önskar StuFF och Amnesty International!

Högst upp

ajf  elin  flins  kogvet  liuphd  isek  mip  nlsek  puls  saks  sekel  ska SKUM logo black background   Logga Socionomstyrelsen hemsida  sshf  stalin    stimulus