Vi behöver fler bostäder för studenter till rimlig hyra

• 19 september 2016 |

Vi skriver på corren.se om bostadssituationen i Linköping och att det idag kan ta upp till en hel termin för en ny student att hitta ett tryggt boende.

Linköpings universitet är ett attraktivt lärosäte som lockar studenter från hela landet. Det är inte bara något som gynnar universitetet utan också något som berikar kommunen som helhet. Bostadsbristen i Linköping är ett allvarligt problem för både kommunen, lärosättet och studenterna. Sveriges förenade studentkårers bostadsrapport visar att det kan ta upp till en termin innan man som ny student har fått ett boende i Linköping vilket inte är något vi bör vara stolta över. Linköping fick i våras utmärkelsen Årets studentstad och det är en utmärkelse vi måste leva upp till!

Vi vill se ett läge där hyran ligger på maximalt 35% av studiemedlet och att det ska gå att få bostad absolut senast 30 dagar efter terminsstart. Det är först när vi når dessa mål som vi kan vara nöjda över hur bostadsläget ser ut för de studenter som bor i Linköping. Ingen ska behöva tvingas bort från sin drömutbildning på grund av bristen på bostäder!