Fullmäktigemöte 8/9

  • 01 september 2016 |
  • Textstorlek

Den 8 september är det dags för läsårets första fullmäktigemöte. Som medlem har du alltid rätt att närvara vid fullmäktiges möten!


Kårfullmäktige, även kallat FUM eller fullmäktige, är kårens högsta beslutade organ och har som uppgift att representera alla kårens medlemmar och bestämma vad kåren ska göra och tycka. Vid detta möte kommer bland annat val till valrådet och valberedningen att ske! Är du intresserad av att kandidera? Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för mer information. Mötet äger rum 17:15 - 21:00 i lokalen T2 på Campus Valla.

Fullmäktige kan liknas med Sveriges Riksdag och styrelsen med regeringen. Fullmäktige sammanträder ungefär 1 gång i månaden där möterna är utanför vanlig föreläsningstid. Precis som i riksdagen finns det även en motsvarighet till partier, dessa kallas i fullmäktige för listor. En lista kan liknas vid ett politiskt parti och består av en eller flera personer. Om du vill kandidera till fullmäktige behöver du antingen skapa eller gå med i en redan befintlig lista.

Högst upp

ajf  elin  flins  kogvet  liuphd  isek  mip  nlsek  puls  saks  sekel  ska SKUM logo black background   Logga Socionomstyrelsen hemsida  sshf  stalin    stimulus