StuFF gör skillnad - En studentvänlig kollektivtrafik

• 08 juni 2016 |

Östgötatrafiken har beslutat om att införa studentrabatt på 30-dagars tätort och närområde. Detta är en fråga StuFF har drivit sedan i höstas.

I november påbörjade vi ett arbete med att göra kollektivtrafiken i regionen studentvänlig genom att införa en heltäckande studentrabatt. Efter samtal med Östgötatrafiken har de nu valt att fatta beslut om att införa en studentrabatt på 30-dagars tätort och närområde. Från och med 1 september kommer alla som studerar minst 50% kunna köpa biljetter till studentpris. Tidigare har det bara funnits en studentrabatt för 30-dagars länskort.

- Vi är självklart nöjda över att Östgötatrafiken och regionen har lyssnat på oss studenter. Även om många studenter i både Norrköping och Linköping cyklar behöver kollektivtrafiken finnas som ett prisvärt alternativ. Vi kommer dock fortsätta att arbeta för att studentrabatten även ska gälla för enkelbiljetter, säger Martina Johansson, Kårordförande

Tidigare har det endast funnits en ungdomsrabatt för de upp till 26 år dit många studenter har blivit hänvisade. Det nya beslutet innebär att alla studenter, oavsett ålder kommer kunna köpa 30-dagars tätort och närtrafik för motsvarande ungdomspris även när man är 26 år och äldre.

Foto: Östgötatrafiken