StuFFiaden blir ett IQ-projekt

• 02 mars 2017 |

Som ett resultat av vårt arbete för en smartare alkoholkultur inom studentlivet har StuFFiaden nu blivit ett IQ-projekt.

StuFFiaden är ett evenemang som äger rum under höstens mottagningsperiod och syftar till att erbjuda nya studenter möjligheten att mötas och umgås i ett sammanhang där alkohol inte är i fokus. StuFFiaden är en tävling där de olika sektionerna inom StuFF tävlar mot varandra i 13 olika grenar, exempelvis ”Norsk karaoke” och olika typer av stafetter. Arrangemang ägde rum den 25 augusti 2016 i Folkparken i Norrköping och var mycket uppskattad av de drygt 130 nya studenter som deltog.

- Det är jätteroligt att StuFFiaden nu blir ett IQ-projekt. Att arbeta för en smartare alkoholkultur inom studentlivet är viktigt för oss i studentkåren. En del i detta arbete är att erbjuda nya studenter kul arrangemang där fokus ligger på andra saker än alkohol, säger Linnéa Lundström, Studiesocialt ansvarig vid StuFF.

Målet med StuFFiaden är att skapa gemenskap samt bidra till en variation av aktiviteter under mottagningen. StuFFiaden berikar mottagningen genom att tävlingen bryter av de andra populära aktiviteterna under mottagningen, som ofta innehåller alkohol. Det är helt gratis delta på StuFFiaden och därmed öppnas aktiviteten upp för fler nya studenter.

Vår ambition är självklart att fortsätt aktivt jobba för att erbjuda aktiviteter som skapar sammanhållning, en sundare alkoholkultur och en positiv start in i studentlivet!

Om IQ-projekt

[panel]